Billige lån

Billige lån Når de fleste overvejer at tage et lån forsøger de ofte at finde de billigste lån. Men de færreste ved hvor mange ting, der skal tages højde for når man skal finde det billigste lån. Desuden er der mange, som ikke ved hvordan de sammenligner og finder de billigste lån. Hvilke, der er de billigste boliglån afhænger f.eks. af låntagers privatøkonomi, alder, hvordan renten udvikler sig i lånets løbetid. Der kan i øjeblikket være op til 300.000 kr. i forskel mellem tilbagebetalingen på de dyreste og de billigste lån, ved et lån på blot en million kr. Mange bilkunder ender ofte med et billån hos forhandleren, men de billigste billån fås faktisk hos banken.

 

Grunden til at mange så i stadig ender med lån hos forhandleren er at de ikke på forhånd har undersøgt priserne på billån og derfor ikke kan se om forhandleren tilbyder det billigste lån. Derudover er det ikke altid at billån er de billigste lån til at finansiere bilkøb med. I enkelte tilfælde er de billigste lån forbrugslån, selvom man stiller bilen som sikkerhed ved billån, og der ingen sikkerhed stilles ved forbrugslån. De billigste forbrugslån fås altid hos banken. Af alle der tilbyder lån er ens bankrådgiver den der kender en bedst, og der er mest kontrol og sikkerhed når man låner penge i banken. Derfor kan banken også altid tilbyde de billigste lån. Alternativet er hurtige lån på internettet eller over mobilen, men de er sjældent de billigste lån. Bekvemmelighed koster når det gælder lån og derfor er et almindeligt kviklån eller online forbrugslån også noget dyrere. Desuden bliver der ikke stillet ubekvemme spørgsmål, og låneudbyderne må derfor kompensere for den større risiko ved ikke at kunne udbyde de billigste lån. Man kan altid identificere de billigste lån ved at sammenligne lånenes ÅOP (Årlige omkostning i procent).

 

Hvis lånene har samme løbetid har de billigste lån uden undtagelse lavest ÅOP. Det skyldes at ÅOP tager højde for alle omkostninger forbundet med oprettelse og afvikling af lånet og derfor er et utvetydigt tal for det billigste lån.