Forbrugslån

 

Forbrugslån
Forbrugslån er en fællesbetegnelse for alle pengelån, som udelukkende bliver optaget til finansiering af forbrug.

Forbrugslån er nemme og hurtige at optage og man skal som regel ikke gøre rede for hvad pengene skal bruges til. Derfor er forbrugslån meget anderledes end f.eks. boliglån og billån hvor man skal kunne vise kvitteringen fra købet for at få lånet. Udsigten til at kunne forbruge uden at skulle svare på spørgsmål fra banken er med til at gøre forbrugslån aldeles populære. Det tager typisk kun et par minutter at søge om et forbrugslån og pengene kan oftest blive sat ind på kontoen allerede dagen efter.

Hvor kan man få et forbrugslån?
Når vi taler forbrugs lån er der et utal af lånemuligheder. Forbrugslån kan fås i bankerne, på internettet, i butikkerne eller som et hurtigt sms lån. Priserne varierer utroligt meget på forbrugslån fra ÅOP (Årlig omkostning i procent) på under ti procent op til flere hundrede procent. Sms lånene er klart de dyreste forbrugslån, hvilket skyldes at de ofte bliver taget meget spontant når man står i butikken. Billigst er forbrugslån taget i banken, men kontokort kan i enkelte tilfælde være billigere hvis man afvikler lånet hurtigt. Det er altså vigtigt at man ser sig godt for når man skal ud at låne, så man undgår at komme i økonomisk uføre fordi man ikke har læst “det med småt”

Sammenligning af forbrugslån
Den letteste måde at sammenligne de forskellige forbrugslån er vha. ÅOP.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og opsummerer alle omkostninger der er forbundet med stiftelse og afvikling af et forbrugslån. Det forbrugslån med den laveste ÅOP vil således altid være billigst så længe løbetiden er den samme. Det kan derfor betale sig at surfe rundt på nettet efter det billigste forbrugslån, da der ofte kan være en del at spare, og de er forholdsvis nemme at sammenligne.