De 3 mest valgte lån lige nu..

Finansoplysning_norwegian Finansoplysning_leasy-minilaan Finansoplysning_nordiclaan

 

 

 

Lån uden sikkerhed
Lån uden sikkerhed kan sædvanligvis fås af alle personer over 18 år, dog i nogle tilfælde kan grænsen være op til 25 år. Der findes et utal af muligheder for at tage lån uden sikkerhed. Ved et ganske normalt forbrugslån i banken skal der som regel ikke stilles sikkerhed. Det samme gælder, at der findes et hav af internetbaserede lån uden sikkerhed, også kaldet hurtig lån eller kvik lån.

Dog skal det siges at der, som hovedregel for et hurtigt lån, altid skal betales en højere rente eller oprettelsesgebyr end et traditionelt lån uden sikkerhed. Derfor må man, hvis man ønsker de billige lån, finde sig i de nærgående spørgsmål bankrådgiveren stiller, når man vil tage lån uden sikkerhed i banken.

Boliglån og billån kan ikke tages som lån uden sikkerhed. Disse typer lån er skræddersyede til bestemte formål og man skal derfor stille henholdsvis boligen eller bilen som sikkerhed for lånet. I en situation, hvor låntager ikke kan afdrage på lånet, kan banken overtage boligen eller bilen og sælge den og derved få dækket lånet. Ved lån uden sikkerhed findes denne mulighed ikke og derfor vil disse altid være dyrere. I de tilfælde hvor låntager ikke kan betale sit lån, lider långiver et tab i stedet, hvilket der tages højde for med en højere rente på lån uden sikkerhed.

Lån uden sikkerhed kan som med alle andre lån sammenlignes ved at kigge på lånets årlige omkostning i procent (ÅOP). Årlige omkostning i procent kan nærmest beskrives som ”kiloprisen” for et lån, da den inkluderer alt fra renter til gebyrer og stiftelsesomkostninger. Derved gør ÅOP at et lån med lav rente og høje stiftelsesomkostninger nemt kan sammenlignes med et lån med høj rente men uden stiftelsesomkostninger.

Lån penge nu