RKI lån er lån uden sikkerhed

Er du registreret i RKI og skal du ud og låne penge kan du hurtigt få det svært. Der findes nærmest ikke et pengeinstitut eller anden långiver der ikke tjekker din kreditværdighed i RKI hvis du ønsker at låne penge hos dem. Hvad gør du så? Det er jo heller ikke nemt at få lån uden sikkerhed.

Hvis du står i RKI registret har du to muligheder for at låne penge. Den første er en type kvik lån kaldet RKI lån. Det kan sagtens lade sig gøre at få et RKI lån, men du skal dog være indstillet på at de ikke er billige. Grunden til at man kommer i RKI er jo oftest at man har dårlig økonomi, og derfor er det meget risikabelt for virksomheden at låne dig penge. Denne risiko tager virksomhederne sig godt betalt for, så derfor er det ikke unormalt med en rente på et RKI lån på over 25 procent, og dertil kommer stiftelsesomkostninger og andre gebyrer. Desuden er RKI lån langt fra hurtige lån. Hvis man vil have et RKI lån må man først have lagt et fornuftigt budget hvilket tager tid, så hvis du tror der er udsigt til et hurtigt lån trods RKI så kan du glemme det.

Hvis du har en ejerbolig er der mulighed for billige lån med sikkerhed i friværdien på boligen selvom du står i RKI. Hvis du ikke har råd eller lyst til at skulle betale så meget i rente på dit RKI lån kan du i stedet forsøge at blive slettet fra RKI. Der er flere forskellige muligheder for at blive slettet fra RKI og slippe for de dyre RKI lån, bl.a. bliver du automatisk slettet efter 5 år. Hvis du ikke kan vente 5 år kan du prøve at tage kontakt til virksomheden, der har et skyldner krav mod dig, og få aftalt en afdragelsesordning mod at blive slettet fra RKI. En anden mulighed er hvis du er uenig med virksomheden i at du skylder dem penge. Virksomheden kan nemlig ikke få dig registreret i RKI hvis du er uenig i at du skylder dem penge, så ved at gøre både virksomhed og RKI opmærksom på det, bliver du slettet derfra. Når du først er slettet fra RKI kan du gå ud og låne penge på lige vilkår med andre og derved slippe for de dyre RKI lån.

Se også dine muligheder for et kviklån

 

Copyright - Finansoplysning.dk 2016

Create a website for freeWebnode