RKI sletning – Sådan bliver du slettet af RKI

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Vil du gerne slettes fra RKI, så har vi en lille guide til hvordan du gør det.
Er du i den situation at du har brug for at lån trods RKI, så vil nedstående udbydere måske kunne hjælpe dig.

OBS: Vær opmærksom på at der stadig kræves en individuel vurdering af din økonomi.

Du spørger måske: hvordan bliver man slettet fra RKI ?

Den direkte vej til at blive slettet af RKI er selvfølgelig at betale sin gæld. Du er måske registreret forbi du har misligholdt et kviklån, et sms lån eller noget helt tredje, og derfor kan din eneste mulighed være et RKI lån hvis du ikke kan blive slettet. Gør man det sker RKI sletning med det samme. Det sker ved at når der er betalt skal den som har fået sit tilgodehavende dækket afmelde til Experian og anmode om RKI sletning. Det skulle kunne ske fra den ene dag til den anden. Hvis det ikke sker bør man henvende sig til RKI, eller rettere Experian som er det firma der driver RKI registeret. Man bør derfor også følge med i om sletning rent faktisk sker når man betaler sin gæld, det gør man samme sted. Vil man sikre sig ekstra ved indfrielse af gammel gæld fra f.eks et forbrugslån eller et online lån kan man sende den virksomhed man skylder noget en mail og anmode om bekræftelse af at der sker RIK sletning såfremt det pågældende beløb betales – det skulle dog ikke være nødvendigt. Der gælder dog andre regler for sletning af registreringer, der er foretaget på grundlag af oplysninger fra Statstidende. Vigtigt er det også at vide, at hvis du ikke på noget tidspunkt kan betale så der sker RKI sletning så sker RKI sletning automatisk efter 5 år. Og det pågældende skyldsforhold kan ikke registreres igen. Det vil sige at RKI sletningen er permanent for dette forhold.

Sådan bliver du slettet af RKI

Har man andre gældsforhold som er registrerede i RKI skal der selvfølgelig gå 5 år for hvert enkelt forhold før end der sker RKI sletning af dem. Læs også om lån uden sikkerhed Slettes fra RKI – hvordan ? RKI sletning af ens eventuelle RKI registrerede gæld er det vigtigste man kan gøre for at få adgang til ny kredit, eller rette op på sin økonomi. Der er ca. 200.000 RKI medlemsvirksomheder i Danmark idag. Det er virksomheder der betaler for et medlemsskab og så har ret til at indberette skyldnere og checke om mulige kunder har gæld. Det er også disse der har adgang til at få lavet en RKI sletning af skyldsforhold. RKI sletning er således et forhold mellem den der skyldes og den der skylder og det er her RKI sletningen udløses. Når et tilgodehavende er betalt skal den som har fået sit tilgodehavende indberette dette til en virksomhed ved navn Experian. Experian driver RKI registret og er således dem der skal lave den konkrete RKI sletning. Det er også hos Experian at man kan få oplyst om sletning reelt har fundet sted. Og hvis man har flere gældsforhold kan de give et samlet overblik over hvor meget og hvor man skylder. RKI sletning er et godt mål at sætte sig og forsøge at indfri det lån der ligger til grund. En hjælp på vejen til det er også at finde billigere løsninger på det forbrug man har pt. Eksempelvis kan det være en ide at checke ens mobilabonnement eller andre kontigenter måske kan det gøres billigere. Læs også RKI ingen hindring for lån

Bliv slettet fra rki

Hvis du vil blive slettet fra RKI så skal du sørge for at få betalt de penge du skylder tilbage og derefter vil du kunne blive slettet fra RKI. Men du kan også søge om gældsernæring hvor du, hvis der bliver vurderet at du aldrig vil kunne betale tilbage igen og opfylder kravene, vil kunne blive erkendt personligt konkurs. Så vil man kunne starte på en frisk stort set, og derved blive slettet fra RKI. Men det er ikke let og meget få bliver dette.