Billån og bilfinansiering RKI – Kan man det?

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

De fleste billån bliver enten lavet igennem banken eller igennem forhandleren, men hvad hvis du vil finde ud af om du kan få andre lånemuligheder eller måske er afvist hos disse to? Se alternative muligheder hvis du vil have et ekstra tilbud.
Nedstående lånemuligheder tilbyder ikke nødvendigvis lån til bilfinansering hvis du er i RKI da RKI som regel udelukker de fleste lånemuligheder.

Billige lån

Billån er et privatlån med det enkeltstående formål at finansiere bilkøb. Selvom privatleasing er blevet betydelig mere populært de senere år, er billån stadig den foretrukne metode til bilfinansiering. Billån kan tages enten i banken eller hos bilforhandleren. Billån har normalt maksimalt en løbetid på 10 år, som afhænger af bilens alder og låntagers økonomi. Derfor vil man ofte skulle besvare en del nærgående spørgsmål når man vil optage et billån, hvilket kan være med til at afskrække nogle. Det betyder også at billån er sværere at få end f.eks. forbrugslån, men dog langt nemmere end boliglån.

Billån hos forhandleren

Man skal være opmærksom på at det oftest kan være meget dyrt at tage billån hos forhandleren, så der kan spares et betydeligt beløb ved at tage billån i banken. Mange bilkunder har dog ikke undersøgt priserne på forhånd så de ender ofte med billån hos forhandleren alligevel. Selvom banken kalder det billån betyder det ikke nødvendigvis at det er de bedste eller billigste lån at finansiere et bilkøb med. I enkelte tilfælde kan det betale sig at finansiere bilen med et forbrugslån eller en kassekredit i stedet for et billån. Det afhænger selvfølgelig af lånets størrelse hvilken lånemulighed, der bedst betaler sig. Dog er billån for det meste billigere fordi man stiller bilen som sikkerhed. Det betyder at hvis man af en eller anden grund ikke kan betale af på sit billån, kan banken inddrage bilen og sælge den for at afvikle billånet. Hvis man vil sammenligne de forskellige billån er det bedst at se på lånets ÅOP (Årlig omkostning i procent). Alle billån skal være oplyst med ÅOP, som giver et samlet tal for hvor meget man kommer til at betale tilbage på lånet inklusive renter og andre omkostninger. Den laveste ÅOP vil som følge deraf betyde at man har det billigste billån. Det er en fordel at undersøge markedet for billån på internettet før man går til forhandleren. Så har man en indikator for om forhandlerens lånetilbud er dyre eller billige.