Privat lån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Privatlån Der er mange typer af lån man kan optage. Fælles for alle lån til private – i modsætning til en virksomhed – er at de kan lægges under betegnelsen privatlån. Så når låneudbydere tilbyder privatlån er det blot en meget overordnet overskrift som skal fange den private forbruger. Når først man får henvendt sig hos låneudbyderen af privatlån så vil man ofte beynde at tale om lån som er rettet mod det man skal bruge pengene til. Altså henvender man sig efter et privatlån og skal bruge det til at købe kunst, malerier, hårde hvidevarer en bilradio eller måske DJ-udstyr så vil man begynde at tale om et hvidevarelån eller lån til udstyr. Af mere kendte titler på privatlån er titler som bil lån og boliglån. Et sms-lån og online-lån er som udgangspunkt også et privatlån såfremt man som privatperson optager det. Når man optager privatlån er der flere ting man bør være opmærksom på:

  • Undgå at der tages pant så vidt det er muligt
  • Sørg for at få flere lånetilbud, også gerne lånetilbud med forskellig “titel” på lånet omend pengene skal gå til noget bestemt
  • Husk at du som privatperson kan fradrage renteudgiften og dermed reduceres selve rentebetalingen med ca. 30%
  • Sørg for at danne dig et overblik over tilbagebetalingsperioden

Et andet ofte benyttet begreb for en lang række specifikke lån er forbrugslån. Ja det fremgår næsten indlysende hvad det skal bruges til og dermed også at det igen er et samlebegreb for mange typer af lån til forbrugsgoder såvel materielle som services.