Det skal du huske, inden du låner

  • af
Det skal du huske, inden du låner

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Alle mennesker kan komme i en situation, hvor de har brug for at låne penge. Det er dog vigtigt, at der, i forbindelse med et lån, er tale om en velovervejet beslutning. Potentielt set hænger du nemlig på afbetalingen i lang tid, og derfor er det vigtigt, at du optager det mest fordelagtige lån.

Hvilken låntype skal du kaste dig over?

Inden du låner penge, er det grundlæggende en god idé, at du sætter dig ind i de mest basale ting omkring låneverden. Både når du låner online, og når du låner i banken, har du for eksempel mulighed for at optage forskellige slags lån.

Især efter at de online lån er blevet populære, findes der et væld af forskellige låntyper. På nettet kan du for eksempel finde kviklån, mikrolån, ekspreslån, hurtiglån og listen bliver ved. Langt de fleste låntyper hører dog under den overordnede kategori; forbrugslån.

Hvad er et forbrugslån? Her har du muligheden for at blive klogere.

Opfylder du alle kravene?

Låneudbyderne er naturligvis kun interesserede i at låne til folk, som rent faktisk kan betale deres lån tilbage. Derfor opstiller de forskellige låneudbydere en række krav, der har til formål at skille de mindst kreditværdige personer fra. Overordnet set er det dog lettere at blive godkendt til et lån online, end det er i banken.

Hvis du vil låne penge, kan du være ganske sikker på at blive mødt med et alderskrav. Du skal som minimum være 18 år for at optage et lån, men det er også ganske normalt, at låneudbydere har en minimumsalder på 21 eller 25 år. Derudover bliver det svært for dig at låne, hvis du er registeret i RKI, eller hvis du ikke har et dansk CPR-nummer.

Sammenligning – ansøg om flere lån

Når du skal låne penge på nettet, er det vigtigt at huske på, at der er forskel i prisen på de udbudte lån. Dette skyldes, at renter og gebyrer varierer. Hvis du vil finde det billigste lån, er det derfor vigtigt, at du sender en låneansøgning til flere forskellige udbydere. Kun på denne måde bliver det muligt for dig at sammenligne.

For en reel sammenligning er en låneansøgning nødvendig. Grunden til dette er, at du først får oplyst renten på dit lån, når du har ansøgt. Ud fra dine oplysninger foretager låneudbyderne nemlig en automatisk kreditvurdering. Jo mere kreditværdig, du bliver vurderet, jo lavere rente kan du låne for. Eller sagt på en anden måde; folk med den bedste økonomiske situation kan optage de billigste lån.

Læg et budget!

Selvom du har fundet frem til det billigste lån ved hjælp af sammenligning, bør du kun optage lånet, hvis du kan overskue tilbagebetalingen. Derfor er det en rigtig god idé at lægge et budget, inden du låner. På den måde kan du se, om din økonomi kan klare, at du optager et lån.

Når du skal lægge et budget, kan du få god hjælp fra en online låneberegner. Her bliver din månedlige ydelse nemlig udregnet, og på den måde kan du se, hvor mange penge du får til rådighed under din tilbagebetaling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *