GameStop aktien skød i vejret: sådan står den nu

  • af
GameStop aktien skød i vejret: sådan står den nu

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Da GameStops aktie i starten af året steg til 10 gange dens oprindelige værdi, gik det ikke ukendt hen. Episoden er kendt i hele verden, og har været omdrejningspunkt for mange diskussioner og investeringer. Desuden har det åbnet øjnene for mange nye personer der er klare til at investere deres egen formue, og mange guides på nettet til begyndere inden for aktiehandel. Det er godt for markedet, men har også været uheldigt for en del privatpersoner der også tabte på en investering i GameStop.

Denne artikel tager et kort kig på hvordan GME – eller GameStop aktien – klarer sig i dag, samtidig med at den giver en kort introduktion til forskellige investeringsformer for den nysgerrige investor.

Hvad skete der?

GameStop aktien steg så meget som den gjorde, grundet at mange større firmaer havde ”shortet” aktien. Dette foregår ved at der ”lånes” af aktien, med det løfte at man køber aktierne på et senere tidspunkt. Det gjorde disse større firmaer og kapitalfonde fordi de havde spået GameStop til at gå konkurs, hvilket de med deres shortede aktier kunne tjene mange penge på.

Hvad de ikke vidste var dog at GameStop havde fået investorer og havde support fra en gruppe på det sociale medie Reddit. Disse private personer begyndte at købe aktien, hvilket fik prisen til at stige. Dette fik de med shortede aktier til at panikke, da de var tvungne til at købe aktien. Dette forårsagede en feedback effekt der forårsagede den store stigning i værdi.

Princip eller penge?

Mange valgte at sælge deres aktier til de panikkende shortere og tjene store summer penge på den dyre aktie. Mange andre valgte dog at holde på deres aktier for at få prisen til at stige endnu mere. Dette valgte de at gøre for at statuere et eksempel over for de meget magtfulde kapitalfonde. Det gjorde dog at mange mistede penge, da GME aktien faldt i værdi igen.

Mange spåede at aktien ville falde til et endnu lavere niveau end før efter kort tid, men dette er ikke tilfældet. Faktisk ligner det at GME får en anden bølge af vækst.

Vil du også i gang med at investere?

Hvis du også vil i gang med at investere din formue, kan du komme i gang allerede i dag. Du kan gå til side hos Saxo Bank og hurtigt oprette dig på en af Danmarks bedste platforme for online investering. Her kan du investere på aktier og obligationer, men også mere hurtige markeder som eksempelvis CFD’er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *