Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere
Image: https://unsplash.com/photos/Ber3q-zEhd4
Indholdsfortegnelse
Kørselsfradrag: Hvordan fungerer det?
Hvert år omkring marts måned, kan man se om der er betalt det korrekte beløb i den forskudsskat man har estimeret og mange oplever at de møder et stort rødt tal som det første. Dette kan skyldes noget så simpelt som at du manuelt skal registrere dit kørselsfradrag.
Du kan få penge for at køre langt til og fra arbejdet
Et kørselsfradrag er statens måde at hjælpe de personer, der skal køre et stykke vej for at komme til og fra arbejdet. Hvert år bliver disse satser reguleret så de tilpasses den aktuelle situation med brændstofpriser og slidtageudgifter på køretøjerne.
Kørselsfradraget er relevant for de personer der har mere end 25 km til og fra arbejdet. Det vil sige 12,5 km den ene vej og 12,5 km den anden vej. Har du mere end 25 km sammenlagt hver dag til og fra arbejdet, så skal du være opmærksom på din skatteopgørelse.
Registrer estimeret kørsel på forskudsopgørelsen – registrer faktisk kørsel på årsopgørelsen
Mange ved at der skal registreres kørselsfradrag på forskudsopgørelsen hos SKAT, men alt for få tænker over at det er noget der skal tjekkes op og registreres en ekstra gang, når selve årsopgørelsen er udarbejdet. Dette fradrag skal du nemlig som oftest ind og taste ind igen, men denne gang ikke med det estimerede beløb.
Fordi at mange har været dygtige at registrere kørselsfradraget på forskudsopgørelsen, så er det også en ting der kan få pulsen op hos de fleste når de møder en gæld til skat på deres endelige årsopgørelse, men hvis man tjekker efter med fradragene, så hænger det som oftest sammen med at der er krævet en faktisk udregning af kørslen, før at fradraget registreres.
Det er heldigvis blevet ganske let at registrere sin kørsel inde på hjemmesiden hos SKAT. Her er der udarbejdet et system, som der udregner km og sats for dig, hvis du blot oplyser datoer og adresser du har kørt fra og til.