Sådan kommer du godt i gang med CFD-handel

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Sådan kommer du godt i gang med CFD-handel

 

Contract for differences eller på dansk, differencekontrakter, er en kontrakt mellem en køber og en sælger der forpligter køberen til at sælge differencen mellem den nuværende værdi på et aktiv, og den værdi aktivet har når aftalen bliver indgået. Handlen foregår uden at investoren skal eje den vare der ligger bag det aktiv der handles med. Differencekontrakten betragter ligeledes ikke værdien af den pågældende vare, kun udviklingen i værdien mellem aftalen bliver indgået, og til den er ovre.

Denne artikel er for personer der allerede er godt i gang på aktiemarkedet, er blevet mere erfarne og har fået blod på tanden. Læs med og bliv klogere på hvad CFD-handel er i denne artikel, hvor du blandt andet kan læse om gearing og fordelene og ulemperne der er ved at handle med CFD’er.

Fordele

Den største fordel ved at handle med differencekontraker er markant højere gearing end ved andre investeringer. Graden af gearing på markedet kan dog variere meget, da markedet ofte udvikler sig og der ofte er nye reguleringer. Højere krav til margins betyder større udbytte for investoren, men medfører dog også større risici i forbindelse med investorens tab.

Når du handler med CFD’er er der ingen regler for shorting og lån af aktier. I kraft af at investoren ikke ejer den vare der ligger bag investeringen, er det altid muligt for investoren at shorte aktier, uden at skulle betale afgifter på lån af selve aktien.

Ulemper

Der følger også en række risici med ved at handle med Contract for Differences. Det første er det samme som er investeringens styrke, nemlig den høje gearing. Det gør det nemlig muligt at tabe flere penge end man har investeret. På CFD-markedet skal du tilmed være skarp og godt oplyst. Markedet er altid i bevægelse, og det kræver en del tid og vilje af den gode investor for at han altid er opdateret.

Sidst men ikke mindst skal det nævnes at CFD-markedet er dårligt reguleret. Der kan argumenteres for at det også er dens styrke, men i mange tilfælde udgør dette en høj risiko.

CFD-platform

En CFD-platforms troværdighed er baseret på ry, levetid og deres finansielle position. Det er derfor vigtigt at du vælger en god platform, når du vil i gang med at investere i differencekontrakter. ETX Capital er ekspert i CFD handel, og de er klar til at hjælpe dig i gang allerede i dag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *