Samle lån – spar penge på renterne ved refinansiering af lån

  • af
Samle lån - spar penge på renterne ved refinansiering af lån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Tilbagebetalingen af et lån kan koste dig dyrt, hvis renterne ikke er tilpas lave. Har du flere af denne slags lån, ja, så kommer det til at koste dig endnu dyrere. Derfor kan det være en stor fordel af samle lånene til et enkelt lån med lavere rente.

De dyre online lån

Online lån kan i mange henseende være virkelig smart. Langt de fleste kan få lov til at optage et online lån, og samtidig kommer pengene hurtigt ind på din konto. Dog er renterne på de online lån typisk højere end på lånene i banken. Hvis du har optaget mange online lån, kan det altså blive en dyr erfaring. 

At samle lån kan være en mulig løsning, hvis du har svært ved at følge med i din tilbagebetaling. Ved at samle dine lån til et enkelt lån, kan du sandsynligvis opnå en lavere rente. Det vil altså sige, at du skal betale mindre af på dine lån hver måned, og dermed vil du opnå et større rådighedsbeløb. 

Hvordan foregår et samlelån?

Når du optager et samlelån, vil det sige, at du samler alle dine små lån i ét lån. Da du dermed kun skal betale tilbage på ét lån, skal du altså også kun forholde dig til én rente og én løbetid. Et samlelån er et nyt lån, og derfor vil renten også ændre sig. Det vil sige, at du har mulighed for at optage et lån med en mere fordelagtig rente. 

Optagelsen af et samlelån kan foregå på flere forskellige måde. Enten kan du optage et stort lån, som svarer fuldstændig til det beløb, du skal bruge for at indfri dine nuværende lån. Hermed vil de mange penge komme ind på din egen konto, og du står altså selv for at kontakte de låneudbydere, som du skylder penge. 

Den anden løsning er, at du lader en låneudbyder hjælpe dig. Vælger du denne mulighed, vil du altså aldrig selv have disse penge på din konto. Låneudbyderen indfrier nemlig dine lån for dig, og efterfølgende er det altså kun denne ene låneudbyder, som du skylder penge. Typisk vil renten være lavere ved den sidste løsning, fordi det er mere sikkert for låneudbyderen, at de selv står for at indfri lånene. 

Et samlelån hjælper dig med at skabe et overblik

Et samlelån er altså fordelagtigt, fordi du på den måde får mere plads i din økonomi. Du betaler kun af på et enkelt lån, og hvis dette lån har en lavere rente, vil du have flere penge til rådighed hver måned. Men der er endnu flere fordele ved at optage et samlelån. Et samlelån kan nemlig også hjælpe dig med at skabe et overblik. 

At betale af på mange forskellige lån kan hurtigt blive en forvirrende. Her er der nemlig pludselig mange tal, du skal forholde dig til, da alle lånene har et lånebeløb, en løbetid, renter, gebyrer og så videre. Sommetider kan dette føre til, at man glemmer at betale af på et lån. Med et samlelån har du kun ét lån at forholde dig til, og derfor bliver tilbagebetalingen i den grad mere overskuelig. 

Du betaler kun gebyrer for et enkelt lån

Når du optager et samlelån, er det vigtigt, at du finder et lån til en lav rente. Dit samlelån skal nemlig helst ikke gøre tilbagebetalingen dyrere for dig. Med et samlelån kan du dog også spare en hel del penge, da du kun skal betale gebyrer for et enkelt lån. 

Har du mange forskellige lån, skal du også betale mange forskellige administrationsgebyrer. Med et samlelån skal du kun betale gebyrer til ét lån hvilket betyder, at der også er mange penge at spare på denne post. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *