Trænger din hulmursisolering til et eftersyn?

  • af
Trænger din hulmursisolering til et eftersyn?

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

En af de nemmeste former for isolering er efterisolering af hule ydermure. Det kan dog altid betale sig, at undersøge murene inden du går i gang. 

Hvad bør du undersøge inden du begynder med hulmursisolering?

En termografering vil være et velvalgt sted at starte. Med et varmefølsomt kamera foretages termografi. Termografien vil nemt kunne afsløre om der er huller eller mangler i isoleringen i hulmuren. Den vil også kunne afsløre, om der er kuldebroer i ydervæggene. Termografien vil  give dig et fingerpeg om, hvor der evt. skal afsøges grundigere i hulmuren. 

Forud for at have undersøgt om der er plads til hulmursisolering, så skal du også nøje have tjekket flg. for at sikre dig at du ikke gør mere skade end gavn med efterisolering.

  • Hvordan er murens tilstand?
  • Er konstruktionen i orden?
  • Er der noget der indikerer fugtproblemer?

Er formuren i orden?

Når man foretager hulmursisolering vil temperaturen blive sænket i formuren. Der sker fordi  hulmursisolering holder på varmen fra huset og hvilket får fordampningen til at falde fra murens udvendige flade. Konsekvensen vil være at det bliver sværere for muren at slippe af med den ophobede fugt uanset om den kommer inde- eller udefra. Ophobet fugt kan på sigt medføre skader som giver sig udslag i frostsprængninger i murværket. Er der sten i facaden som er smuldret eller porøse skal disse udskiftes, mens revner og løs puds skal ordnes inden der påbegyndes hulmursisolering. 

Få også bagmuren undersøgt

‘Der er stort tryk på, når der blæses isoleringsmateriale ind. Derfor skal bagmuren undersøges for revner sprækker eller huller. Er der utætheder vil det kunne medføre, at støv og andet løst skidt bliver blæst ind i huset. 

De steder man oftest finder utætheder er ved murafslutninger, det vil sige ved døre og vinduesåbninger, fundament, loft eller skillevægge. Man bør sikre sig, at maling, væv og tapet slutter helt tæt til væggen. Det kan nemt undersøges ved at banke på væggen. Hvis det lyder hult så vil det givetvis være et tegn på at pudsen er løs. 

Fordele ved hulmursisolering

Får du foretaget isolering eller efterisolering af din hulmur, så opnår du mange fordele både økonomisk og miljømæssigt: 

  • Du får en lavere varmeregning
  • Din bolig stiger i værdi, pga. en bedre energimærkning.
  • Du har mindre CO2 udledning, som gavner miljøet.
  • Indeklimaet bliver bedre pga. mindre fugt og træk. 
  • Mindre risiko for skimmelsvamp og råd i konstruktionen.
  • Isolering dæmper støjen udefra med op til 35%.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *